Sprzęgło OII 1.9 TDI...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcinisko
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 149

Sprzęgło OII 1.9 TDI...

No tak ale koszt lamp zamienników to 2x250 zł. zawsze można potem sprzedać wyjęte po ok. 2x170 zł., to wyjdzie całość ok. 160 zł + włącznik. Jeżeli nie będzie innej możliwości to tak właśnie zrobię, aczkolwiek gdzieś na forum czytałem o możliwości montażu samych soczewek, dlatego nie śpieszę się może coś wypłynie.
  • mariobros
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 551

Sprzęgło OII 1.9 TDI...

...Jak wiecie, sprzedawałem dziś auto. I sprzedałem. Ale się pojawił niemały stres, bo w trakcie przeglądu, jaki ASO wykonywało na zlecenie kupującego wyszło, że w układzie sprzęgła w skrzyni biegów coś piszczy. Pytałem, jak to usłyszeli, to odpowiedzieli, że ścieżka diagnostyczna wykazała to co wykazała (stetoskopem osłuchują czy ki diabeł? - ja nic nie słyszałem podczas jazdy, a ucho mam wyczulone :roll: ). I żeby wiedzieć, co to konkretnie jest konieczne byłoby wyjęcie i przegląd skrzyni :roll: Po co to piszę - dla mnie oznaczało to parę $$ obniżenia ceny (ja na naprawy/rozbieranie skrzyni nie miałem już niestety czasu :evil: ), natomiast kupujący miał minę, jakby chciał uciekać, gdy to usłyszał :roll:. Informuję więc wszystkich tych, którzy mają O II na gwarancji, która się będzie za jakiś czas kończyć - sprawdźcie, czy u Was takiego efektu nie ma, bo jak się bawić w rozbieranie skrzyni, to lepiej niech płaci Skoda Auto, a nie Wy
    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

mariobros, Ty wybrales ASO, czy kupujacy :twisted: Bo cos mi sie zdaje, ze mieli cos odszukac :lol: Ale co kolesia tak interesowal stan, ma rok gwarancji, jak sie auto rozpadnie na dwa to dostanie nowe przeciez.

Tak piszczy mi pedal sprzegla w OI i nie wiem czemu, tak ma czasem i tyle. W czasie jazdy nie slychac, jak sie na postoju naciska to cos piszczy
      Spritmonitor.de

Komentarz

• mirus
        Ambiente
        • 2005
        • 213

mariobros, Też mnie dziwi, że coś takiego znaleźli.

U mnie kilka razy robili przegląd i ani razu nie zadali sobie trudu tak wnikliwego przeszukiwania :|
        Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
        Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• eR_
          Rider
          • 2005
          • 411

Zamieszczone przez Maicroft
          Tak piszczy mi pedal sprzegla w OI i nie wiem czemu, tak ma czasem i tyle
          a nie jest to lozysko oporowe?

Nie wiem czy to prawda, ale slyszalem ze, 2gi wlasciciel nie ma juz takich uprawnien do gwaracji jak 1wszy. Nie bijcie jesli sie myle. :lol:
          Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
          Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

A kogo interesuje kto jest wlascicielem auta. Robisz przeglady, wiec ma gwarancje

Jak auto by przeszlo przez komis dilera, to sadze, ze auto mialoby dalej rok gwarancji fabrycznej oraz diler dodal by rok gwarancji od siebie, zeby pchnac auto za lepsza kase
            Spritmonitor.de

Komentarz

• mariobros
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 551

mariobros, Ty wybrales ASO, czy kupujacy :twisted:
              Kupujący, ale to było "moje" ASO, tam, gdzie kupiłem auto. I nie piszczał pedał, "mistrz" powiedział, że to jest odgłos z wnętrza skrzyni "jakby coś pracowało tam na sucho"... :? No ale to już historia, ważne, żeby u Was było wszystko OK. Aha, nowy właściciel mojej O II dowiedział się o forum ode mnie, może dołączy któregoś pięknego dnia
              Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...

Komentarz

• salsobartek
                Drive
                • 2005
                • 58

mariobros,
                Tak piszczy mi pedal sprzegla w OI i nie wiem czemu, tak ma czasem i tyle. W czasie jazdy nie slychac, jak sie na postoju naciska to cos piszczy
                Mi też tak popiskiwało, słychać było na postoju tylko - a wczoraj się rozleciało w trakcie jazdy

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

salsobartek, A jaki przebieg, bo moje popiskuje juz od 50kkm, teraz ma ciut ponad 100kkm wczoraj bylo shamowane kilka razy i 0 problemow.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• mariobros
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 551

Zamieszczone przez salsobartek
                    Mi też tak popiskiwało, słychać było na postoju tylko - a wczoraj się rozleciało w trakcie jazdy
                    :shock: Żartujesz... W jakiej Octavii, OII czy OI?

Komentarz

Pracuję...